lauantai 16. syyskuuta 2023

Mitä kuuluu Irpukka?

ūüď∑ Kuvajournalisti Jenna Lehtonen
Helmikuussa 2023, Iralla diagnosoitiin osin vaikea-asteinen nivelrikko, useissa nivelissä. Tätä ennen Iralla on diagnosoitu vaikeita, kondrodystrofisen rakenteen ja kapean geenipoolin aiheuttamia terveysongelmia. Ira on kärsinyt terveysongelmista pitkään. Iran elämää varjostavat lisäksi ääniarkuus ja reaktiivisuus. Kipujen osuus Iralla esiintyviin käytösongelmiin on merkittävä.

Maaliskuussa 2023 Kuvajournalisti Jenna Lehtonen k√§vi tapaamassa meit√§, dokumentoimassa Iran arkea. 

Olin aiemmin alkuvuodesta osallistunut Jenna Lehtosen Koira haudattuna podcastiin, jossa kerroin kokemuksia corgiroduista, niin kasvatustyön kuin aivan tavallisen koiraharrastajan näkökulmasta.

Kuvauspäivä täydensi tätä kokonaisuutta. Kokemus oli syvästi koskettava.

Galleria Irasta ja blogikirjoitus corgiroduista kiinnostuneille, syventävine asiantuntijalinkkeineen löytyvät Koira haudattuna-sivustolta.

Jennan työtä voi tukea jakamalla Koira haudattuna-podcast ja blogilinkkejä, sekä hankkimalla kantaa ottavia tuotteita Koira haudattuna verkkokaupasta.

Kiitos upeasta ty√∂st√§si Jenna Lehtonen! ūüíó

Suomen el√§insuojeluyhdistys SEY julkaisi El√§inten yst√§v√§-lehdess√§ artikkelin aiheesta sairaaksi jalostettu yst√§v√§. Saimme olla mukana t√§ss√§ haastattelussa. Artikkeli julkaistiin vasta netiss√§ ja p√§√§set lukemaan sen t√§st√§. Kiitos SEY! ūüíó


Toivon, että kaikesta tästä on apua, vastuullisia rotu- ja kasvattajavalintoja pohdittaessa.Vaikuttavimmat tekijät koiran hyvinvointia ja terveyttä ajatellen tehdään juuri näiden valintojen kautta.

Tällä hetkellä koirista on ylitarjontaa


Vastuullinen kasvattaja huomioi markkinatilanteen. Ei ole mitään järkeä tuottaa maailmaan lisää pentuja, etenkään, jos yhdistelmä ei täytä rodun jalostussuosituksia minimivaatimuksia laajemmin.

Pennun sijaan, lemmikist√§ haaveilen kannattaa pohtia, voisiko tarjota kodin kodinvaihtajalle. Kodinvaihtaja, tai rescuekoira, voivat olla erinomainen valinta perheen lemmikiksi.  

Aikuisia kodinvaihtajia tarjoavat mm.: 

Kodittomien el√§inten yhdistys Bim Mustakorva ry. 

Kodittomat.info.

Rescuetoiminnassa vastuullisuuden merkitys korostuu. Rescueyhdistys Kulkurit ry on alalla pitkään toiminut yhdistys. Yhdistyksen toimintaa voi tukea monella tapaa, mm. jäsenyyden kautta.

Irpukka


Kulunut kesä on ollut meille paikoin äärimmäisen vaikea ja raskas.
Iran vointi on vaihdellut rajusti. Tunnen suurta huojennusta ja iloa, että tilanne on helpottunut tästään merkittävästi. Yhteinen aikamme jatkuu.

Palaan t√§h√§n seuraavassa blogikirjoituksessa. ūüíó


© Pia Gr√∂nroos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti