perjantai 1. maaliskuuta 2024

Corgin mentävä aukko sydämessä?

Sydämessäsi on tilaa koiraystävälle ja haaveilet corgista.

Oletko koskaan pohtinut, voisitko pentukoiran sijaan tarjota kodin aikuiselle kodinvaihtajalle? Jos mahdollista, tarjoa koti kotia tarvitsevalle. Aikuinen kodinvaihtaja on eettinen valinta. Kotia tarvitseva koira on jo olemassa.

Tällä hetkellä aikuisia kodinvaihtajia on tarjolla runsaasti. Koirat vaihtavat kotia usein itsestään riippumattomista syistä, mutta myös haasteisiin kannattaa varautua. Omat resurssit kannattaa aina miettiä tarkoin.

Aikuisia kodinvaihtajia voi löytää mm. SWCS ry:n sivuilta, Torista, Kodittomat.info, Fb Suojele Eläintä ry, Facebookin Aikuiset kodinvaihtajat-ryhmä kannattaa ottaa seurantaan.

Mikäli päädyt aikuiseen kodinvaihtajaan, sovi koiran omistajan kanssa koeaika, jonka puitteissa sinun on mahdollista tutustua koiraan ja koiran sinuun.

YLE Aikuinen koira voi reagoida kodinvaihtoon yllättävästi - "Aloite on annettava eläimelle" Lukusuositus!

Jos mielessäsi on corginpentu, huomioi pentua valitessa:

Pentueen vanhemmat ovat asianmukaisesti, jalostussuositusten mukaisesti, kattavasti terveystutkittuja. Vanhemmilta löytyvät terveystulokset mm. lonkista, kyynäristä, selästä, silmät on tutkittu. Kasvattaja on teettänyt jalostuskoirille rodun kannalta kaikki tärkeät terveystutkimukset sekä geenitestit.

Pennut on rekisteröity Kennelliittoon ja Ruokaviraston koirarekisteriin.

Jalostus on laadun parantamista


Pentueen vanhempien, mutta myös lähisukulaisten terveystulosten ja indeksien, tulisi mielellään olla rodun keskitasoa parempia. Näin voidaan varmistua, että pentujen on mahdollista periä hyvää terveyttä vanhemmiltaan.

Heikot, tai puuttuvat terveystulokset ovat aina vakava riskitekijä. Riskien realisoituminen voi käydä monella tapaa kalliiksi. Corgin omistaminen ei aina ole ruusuilla tanssimista. Lue lisää Leppoisaa blogista.



Teksti: Kennel Hallahukan
Kuva© Pixabay


Ps. Mikäli tarvitset apua, pentue/kasvattajavalintoihin, terveystulosten tulkintaan, tai kouluttajasuosituksia ongelmatilanteisiin? Laita sähköpostia os. hallahukan@gmail.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti