sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Ajankohtaista anturoista

Tässä kohdin kevättä erityisesti kaupunkikoirien tassut ja anturat ovat kovan rasituksen alaisena. Terävä hiekoitussepeli, mutta myös karkea, kova jääsohjo, lasinen hankikanto, asfaltti, paikoin maantiesuola, ovat haasteena. Corgien kohdalla oman lisänsä tähän tuo kasvuhäiriöstä johtuvat jalkojen virheasennot.

Koiran tassuihin voi kehittyä kaikenlaista vaivaa, kuten tassutulehduksia ja valeanturoita, mutta myös nivelrikkoa. Mikäli koiran varpaissa on nivelrikkoa, kuten meidän Iralla, vaativat tassut erityistä huolenpitoa.

Talviaikaan jätin koirien kynnet, lukuunottamatta kannuskynsiä, tavanomaista pidemmäksi. Toiveena, että koira saisi paremman tuen jäisestä alustasta. Kannuskynnet on pidetty lyhyinä, trimmerillä pyöristettyinä, tapaturmien ennaltaehkäisemiseksi.

Tyttöjen anturoissa on käytetty nyt ihan säännöllisesti hoitotuotteita. Koirat ovat saaneet valita omat suosikkinsa. Eläinlääkärikäynneillä koirien tassujen kuntoa on arvioitu eläinlääkärin toimesta. Tilanne on tällä hetkellä molempien kohdalla rauhallinen.

Meillä käytössä olevia tuotteita:


Tuuloven Classic
tassuvoidepuikko on ihan yliveto. Kätevä käyttää, ei tahraa, imeytyy nopeasti. Miinusta saatavuudesta ja pienestä pakkauskoosta 10ml, monikoirataloutta ajatellen. Tuotetta on tällä hetkellä tilattavissa ainoastaan Saksasta.

WAP: 4 Tassuvoidepuikko 30ml. Voidetta irtoaa puikosta todella reilusti. Sotkulta on vaikea välttyä. Lisäksi voide houkuttaa tyttöjä makunsa puolesta, mikä nyt ei ole ollenkaan eduksi.

Vetramil Paw Wax, hunajaa ja mehiläisvahaa sisältävä tassuvaha 45 g. Tykästyin. Pehmeästi levittyvä mehiläisvaha muodostaa vettä hylkivän suojakerroksen polkuanturan päälle, mikä vähentää ulkoista rasitusta. Huom! Tuotetta voi käyttää myös sisätiloissa vähentämään tassujen liukkautta lattiapinnoilla. Eli erinomainen tuote lisäpitoa toivoville, esimerkiksi koiranäyttelyharrastajille.




Iralle tuote sopii paremmin kuin hyvin, mutta Pepin mielestä Vetramil Paw Waxissa on liiaksi eteerisyyttä.

Clorexyderm, kosteuttava ja suojaava, antiseptinen Spot Gel kissoille/koirille 100ml. Käytössä meillä vain tarvittaessa. Tuote on sopinut erinomaisesti Pepille.

Bacibact 250 IU/G+5 MG/G 10g, puuteri.
Loistava tuote lyhytaikaiseen hoitoon, pienehköille ihoalueille. Iran varpaanvälit tulehtuvat herkästi nivelrikon vuoksi. Bacibact rauhoittaa tilannetta nopeasti.



Lieviä tassuvaivoja voi hoitaa kotikonstein. Elleivät vaivat hellitä, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen.



Kuvat © Pia Grönroos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti