maanantai 3. lokakuuta 2016

Ruusuja ja risuja

Maailmassa monta on... ♥

Peppi

Pikkurieska. Iloinen huiskahäntä.



Lulubelle's Just Jazz, Peppi, 6 kk


Peppi täytti 6kk. Sillä on mörkökausi ja murrosikä. "Ei oo korvia, ei oo korvia, ei kuuloa laisinkaan."
On sillä korvat ja kuulokin, kun kuljemme yksin, pelkkä Peppi tai kaksin, Peppi ja Rippe. Kolmisin tunnelma tiivistyy niin, että siinä tahtoo olla yhdellä jos toisella koiralla korvat hukassa.

Ryhmässä Peppi innostuu hurjasti ja meno on sen mukaista. Peppiä lenkitetään edelleen paljon itsekseen. Valitsen mieluummin monta lyhyempää yhden koiran lenkkiä, jolloin voin keskittyä juuri sen kyseisen koiran tarpeisiin.

Peppi on 6kk ja se on sisäsiisti. Peppi on tehnyt koko pentuaikana sisälle muutaman pissan ja yhdet kakat. Luonteeltaan koira on avoin, iloinen ja rohkea.

Mikä ihmeen mörkökausi? Tietoa mörkökaudesta KLIK Hankikoira.fi Koiran elinkaari

#Risuja

Päätin, että kolmisin ei taluttimessa morjestella vieraita tai tuttuja koiria. Yhtä tuttua kuiten, sitten toista tuttua morjestettiin. Kuinka kävikään. Siinä jutustellessa, paikalle tuli lisää koiria, tuttuja ja vieraita. Keskellä kunnon torikokousta koirien käytös alkoi rakoilla.

Miten se pieni pentu voi ymmärtää, että yhtä ja toista tavataan taluttimessa, mutta kolmatta ei?
Ei kuulkaa mitenkään. Risuja itselle. Irpikin ihan hermostui. Se on tottunut ohittaja. Risuja itselle.

Tuttuja nyt todellakin vaan etämoikataan. Hei vaan, heilautan kättäni ja kehotan koiria jatkamaan matkaa. Kaikki tai ei mitään, josta helppo valinta: ei mitään.  Koirakot ohitetaan baari auki – baari kiinni menetelmällä, jossa kohtaamisessa ja ohituksesta koirat palkataan. Baari on auki myös oravia ja rusakoita kohdatessa.

Ymmärtää olisi pitänyt peitellä italialainen nahkasohva.

En ymmärtänyt. Peppi ymmärsi, että sohvan napit lähtevät puremalla irti ja että niitäpä on erityisen mukava natustaa. Risuja minulle ja Pepille kanssa. Parisängystä kulman uitin Tabascossa. Sen mikä on Pepin jäljiltä jo hyvällä alulla. Nuoleskeli huuliaan. Itteä haju otti henkeen. Saa nähdä kuinka käy. Sängyn.

Rippe


Rippe kulkee kuin ajatus

Metsälenkit Ripen kanssa ovat ihan parasta! Päästän sen ja omat ajatukseni vapaaksi. Lenkiltä palataan aina iloisin mielin. Haluaisin ajatella, että Ripestä on tullut aikuinen, mutta syy koiran säyseään ja rauhalliseen käytökseen löytyy  todennäköisesti hormoneista. Rippe on valeraskaana. Rippe ei tee pesiä eikä sen käytöksessä ole piiruakaan ongelmia.

Valeraskaus?  KLIK Hankikoira.fi Koiran sukukypsyys

Ripen käytös tasaa nuorempien menoa. Kuten aikaisemmin Iran, Rippe on Pepin suurena tukena sen murros- ja mörköiän myrskyissä. Kahta nuorempaa seuratessa käy selväksi se, että Rippe on aikuinen.

Rippe on ihastunut Peppiin. Joskus homma näyttää varsin hurjalta. Ripellä on Pepin pää suussaan ja se murisee niin että takahampaat näkyvät. Peppi makaa sen alla. Paljastaa vatsansa. Rippe lopettaa murisemisen, vinkuu vähän ja sovinnon merkiksi tökkäisee Peppiä kuonollaan. Mitä tekee Peppi?
No se hypähtää ylös ketterästi, tekee 180 ° loikan, ohittaa Ripen ja puraisee sitä häntään karkuun juosten.

Peppi ei kunnioita Ripen yksityisyyttä kuten Irpi, mutta jostain syystä, juuri tämä käytös tuntuu nyt olevan se, mikä sitoo näitä kahta yhteen. Rippe on selkeästi mielissään. Irpi on välillä vähän näreissään. Se on tottunut olemaan kaiken keskipiste, ei sivusta seuraaja.

Siihen, miten Rippe kasvattaa Peppiä en puutu mitenkään. Rippe ei murise turhasta, se on oikeudenmukainen ja lempeä kasvattaja. Ääntä siitä lähtee ja tehojakin, mikäli on tarvis, mutta yhtään turhaa komennusta siitä ei lähde. Rippe on aivan korvaamaton apu mitä tulee koiranpentujen kasvattamiseen.








Irpi 


Eletään jännittäviä aikoja. Iralle on varattu aika silmätarkastukseen. Samalla reissulla tutkitaan sen polvet ja kuunnellaan sydän. Loppuvuodesta kuvataan lonkat ja kyynärät. Selkä kuvataan täydellisesti.

Tulokset virallisista tutkimuksista päivittyvät ajallaan Kennelliiton ylläpitämään  KLIK KoiraNet järjestelmään. Iran liikeet ovat vahvoja, vaivattomia ja ketteriä. Olen toiveikas! En usko sen rakenteessa olevan suuria puutteita.

Ennen terveystutkimuksia Ira ehtii osallistua vielä yhteen koiranäyttelyyn. Koiran turkki on vähän vaiheessa, mutta tämä ei Iran kohdalla ole suurikaan murhe. Turkkia on jo sen verran, että se on alkanut jälleen kärttämään päiväunipaikkaa parvekkeella.Terveystarkkien jälkeen Ira jää antidobingsäädösten mukaiselle näyttelytauolle.





Milloin tahansa Peppi haluaa leikkiä, Ira on aina valmis. Ira huoltaa Peppiä hellästi. Paksun turkkinsa ja paksujen patalappukorviensa ansiosta se on kestänyt mielin määrin Pepin pureskelua. Irpillä on lehmän hermot mitä tulee pentujen kasvatukseen. Ihana Irpi!


Ruusuja Hannalle



Asumme tätä nykyä kahdessa osoitteessa. Työ vei puolison toiselle paikkakunnalle. Kahden kodin asetelma suo paljon mahdollisuuksia, mutta jättää paljon myös avoimia kysymyksiä, joista ikävän määrä on varmasti se suurin. Hannan apu Iran ystävänä koirien ulkoilutuksessa on korvaamatonta!
Kiitos Hanna!

Ruusuja Merille


Miten paljon helpompaa on lenkittää koiria yksitellen, kun loppu laumasta on hyvissä käsissä ja tiskikone tyhjenee sillä välin, kun olen poissa. Iso ja korvaamaton apu! Kiitos Meri!

Ruusuja naapurille


Kysymys, onko omakotitaloa löytynyt, esitettiin niin lempeällä äänensävyllä, etten halua ajatella sen sisältävän minkäänlaista piilosisältöä, siitäkään huolimatta, että äänitasot ovat varmasti väliin melko tapissa koirien leikkiessä.

Vastaus on melkein. Teimme tarjouksen talosta, mutta ostamatta se sitten kuitenkin jäi. Tarjouskilpa nousi lukemiin, jossa olisimme joutuneet maksamaan reilusti ylihintaa. Tähän emme halunneet lähteä. 
Kriteereitä uudelle kodille on niin paljon, ettei kohteita ole joka oksalla.

Ulkoilumaastojen tulee olla erinomaiset. Järven koosta voidaan vähän tinkiä, mutta mielellään sellaisen ääreltä, tai hyvin läheltä. Metsää pitää olla. Ilman metsää on vaikea hengittää niin iso ja syvä merkitys metsällä on minulle En halua elää myöskään ilman naapureita. Kyläyhteisö, mitä tiiviimpi sen parempi, on mieleen.

Lähiluontomme nykyisessä asuinpaikassamme tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen liikuntaan. Olen suuresti mielissäni tästä. Kiirettä ei ole. Oikea löytyy ajallaan.  Syksy ja sen upea ruska houkuttavat liikkumaan! Onni on tässä ja nyt.


Hyvää syksyä!



Kuvat © Pia Grönroos





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti