lauantai 8. lokakuuta 2016

Junassa on hauska matkustaa! ☺


Pitääkö otsikon lause paikkaansa selviää 22.10.16, jolloin matkustamme Iran kanssa junalla Tampereelta Seinäjoelle ja takaisin. Ira osallistuu Seinäjoella koiranäyttelyyn ja aikataulut sopivat hyvin junamatkailuun. Matkustamme yleensä autolla, joten halusin ennen matkaa nähdä miten Ira suhtautuu rautatieaseman ääniin ja tunnelmaan.

Ripen suhtautumisen arvasin jo etukäteen. Koira oli asemalla kuin kotonaan. Rippe oli heti reissumielellä ja kulki häntä iloisesti ylhäällä heiluen, loi innostuneita silmäyksiä ja oli selkeästi utelias. Niin aina, kun sen kanssa liikkuu sille uusissa paikoissa. Rippe rakastaa seikkailuja. Mitä matkustamiseen tulee, Rippe on ihan pro+. 





Peppiä jänskätti. Metalliritiläalustan yli kulkeminen hissiin ei tuottanut Iralle ja Ripelle mitään ongelmia, Pepin tassujen alla ritilä tuntui selvästi kurjalta. Urheasti isojen tyttöjen perässä se kulki ikävät osuudet ja sai rohkeutta lauman muiden koirien luontevasta suhtautumisesta. Mitä isot edellä! ☺

Sosiaalista oppimista tapahtuu aina, kun koiria on useampia kuin yksi. Tärkeää on, että roolimallit ovat positiivisia ja kannustavia. 

Ira oli todella reipas ja kulki innokkaana. Availi väliin vähän ääntä, toisia koiria kohdatessamme, mutta maltillisesti. Todellakin esimerkillistä käytöstä ensikertalaiselta!


Täydessä asemahallissa me istuttiin ja odotettiin. Syötiin yksi vastapaistettu croisant. Rippeä ihan laiskotti. Se selkeästi viestitti, että tässäkö nyt kaikki. No ei sentään. Pelattiin erä kaksi kohdetyöskentelyä, jokainen koira vuorollaan.

Koirat herättivät matkustajissa huomiota ja moni kulki ohitsemme hymy huulillaan, moni kävi kehumassa kauniita koiria. Peppi pussaili innokkaana silittävien lasten pieniä käsiä.



Työskentely täpötäydessä asemahallissa vaatii hyviä hermoja ja
rautaista keskittymiskykyä! Meillä on! ☺


Reilun odotuksen jälkeen, koirat, yksi kerrallaan alkoivat rauhoittua ja asettua makaamaan hallin lattialle. Oli aika vaihtaa asemalaiturille. Ulkona kuuntelimme junien kuulutuksia, katselimme junien tuloja ja lähtöjä. Ulkoilmassa kaikki sujui mallikkaasti! Hienoa meidän tytöt!

Iran kanssa lähdemme reissuun hyvillä mielin! Uskon, että matka sujuu hienosti. Varaan sille junaan makuualustan ja makoisan luun jota syödä. Paluumatkalla koira luultavimmin vetää sikeitä.

Pepin kanssa teemme uuden treenireissun, tarvittaessa useamman. Nostan vähän vahvisteen tasoa. Croisant sille maistui, mutta raakaliha, joka on sen suurta herkkua, unohtui jääkaappiin. Se olisi saattanut olla paikallaan.

Seuraavalla kerralla Peppi pääsee asemahalliin sokkotreffeille. ☺ Haluan, että sille jää mahdollisimman positiivinen kuva asemasta.  Hanna tulee avustajaksi ja tapaamme hänet asemahallissa. Hanna on Pepin bestis, joten odotettavissa on iloisia tunnelmia, kuten nyt rautatieasemalla kuulukin olla. Ehkäpä teemme Pepin kanssa vaikka pienen junamatkan!

Mikäli koiran kanssa on tarkoitus usein kulkea julkisilla kulkuvälineillä, metrolla, linja-autolla tai junalla, on koira hyvä totuttaa matkantekoon jo ihan pennusta. Näin se sujuu helpoiten. Hyvällä hermorakenteella varustettu koira suhtautuu uusiin asioihin ja tilanteisiin uteliaasti ja luottavaisesti, ikä ei ole este uusien asioiden oppimiseen.



Hyvää matkaa! Trevlig resa!☺



Kuvat © Silas Grönroos




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti