perjantai 9. kesäkuuta 2017

Pepin viralliset terveystutkimukset

Lulubelle's Just Jazz, Peppi s. 26.3.2016 14kk
NO MVA JEDIKNIGHT CYMRAEG CI x NO MVA NOV-15 LULUBELLE'S CUT THE CRAP

Peppi osallistui Pirkanmaan corgistien järjestämään joukkotarkastukseen.

Pepiltä tutkittiin silmät, polvet, kyynärät, lonkat ja selkä. Selästä otettiin virallisten kuvien lisäksi epäviralliset röntgenkuvat SP:n eli spondyloosin ja IDD:n eli kalkkeutuneiden välilevyjen osalta. Peppi saa näiden osalta virallisen lausunnon uusintakuvausten myötä täytettyään kaksi vuotta ja samalla reissulla kuvataan olat. Kyynärät kuvattiin ED ja INC protokollan mukaisesti.

Kuvaukset suoritettiin Eläinystäväsi lääkäri klinikalla ja kuvaajana toimi arvostettu ortopedi Juha Kallio.

INC kuvat Pepin kyynäristä

ELL Juha Kallio mielistyi Peppiin heti ensisilmäyksellä. Onpa sporttinen, kehui lääkäri.
Pepin rauhoitus sujui ongelmitta. Lopuksi kuvat katseltiin koneelta yhdessä ortopedin kanssa Pepin heräillessä vastaanottohuoneen lattialla.

Kuvat näyttivät huikeilta!


Pepin lonkat




Näin hienoja tuloksia en ollut nähnyt aiemmin. Peppi on luustonsa osalta läpikotaisin täysin terve! A/A lonkat. Kyynärät ovat terveet niin ED kuin INC kuvissa. LTV0 ja VA0 osalta tulos on normaali rakenne. SP:n ja IDD:n osalta selkä on tällä hetkellä täysin puhdas.

Yksi terveimmistä koskaan kuvaamistani corgeista, sanoi ortopedi Juha Kallio. Kultakimpaleeksi kehui.

Sydänalaani puristi pelkästä mielihyvästä. Kuuntelin tarkasti, mitä Kallio kertoi kuvista. Eläinlääkäriaseman pihassa minulta pääsi itku. Suukotin takapenkillä makaavaa koiraa. Halasin puolisoa pitkään. Ilo ja huojennus täyttivät sydämen.

Peppi KoiraNet jalostustietojärjestelmässä

Peppi

Pepiltä otettiin vastaanottokäynnillä lisäksi poskisolunäytteet DNA testeihin PRA(perinnöllinen etenevä verkkokalvon rappeuma) ja DM (perinnöllinen selkäytimen rappeumasairaus ). Analyysitulokset tulivat juuri. Molempien näytteiden osalta tulos on N/N. Peppi on terve, eikä periytä näitä sairauksia.

Pepin silmät ovat täysin terveet, mitään merkkejä perinnöllisistä sairauksista ei ollut näkyvissä. Polvilumpiot jämäkästi paikoillaan. Kerrassaan huikeat tulokset!


Tänään kävimme vuosirokotuksilla. Lääkärimme kehui Peppiä reippaaksi ja kauniiksi. Luustoltaan ja lihaksistoltaan erinomaiseksi. Kyseli, olenko ajatellut pennuttaa Peppiä. Olen ajatellut.

Peppi on upea koira. Koira on huikean kiltti, hellä ja ihmisrakas. Rippe ja Ira rakastavat Peppiä. Me kaikki rakastamme. Pepistä tulee varmasti erinomainen äiti tuleville pennuilleen. 

Mutta sitä ennen punanuttu saa kasvaa aikuiseksi.




Kuvat © Pia ja Silas Grönroos 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti