maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kosioretki



Ira ♥ Väpä
Iran 10.6. alkanut juoksu eteni rauhallisesti. Tapasimme sulhasen maaliskuussa Nuuksiossa ja Kouvolassa 18.6. SWCS ry:n Erikoisnäyttelyssä. Nuoripari rallatteli näyttelyalueen ulkopuolella iloisesti, mutta astutukseen ajankohta ei ollut vielä tuolloin sopiva.

Oikean astustusajankohdan määrittäminen ei ole aivan yksinkertaista, joten käytin Iran Evidensiassa Peltokadulla progesteroni määrityksessä. Meneillään oli kiimakierron 13:s päivä. Progesteronitesti tehdään 10h paastoverinäytteestä. Aamulla otetusta näytteestä saatiin tulos jo ennen puolta päivää ja siitä selvisi, että ajankohta astutukselle oli juuri sopiva. Juhannussuunnitelmat olivat tällä lukkoon lyödyt. Matkasimme pääkaupunkiseudulle riiaamaan.







Olin iloinen ja ylpeäkin huomatessani miten positiivisesti Ira suhtautui sulhaseen. Kosiotanssit olivat näkemisen arvoiset ja ne starttasivat käyntiin ihan heti. Väpän pussatessa Iraa kylkeen, Ira siirsi häntänsä heti sivuun ja seisoi tomerasti. Koirat nauttivat toistensa seurasta suuresti. Parivalinta oli osunut oikeaan.

Molemmat koirista olisivat mahdollisesti hyötyneet kokeneesta kumppanista, mutta sellaista ei nyt ollut tarjolla.

Ira antoi Väpän astua kolmena peräkkäisenä päivänä. Viimeisenä päivänä Ira komenteli Väpää, haki väliin vähän etäisyyttä, mutta Väpän innokkaisiin astumisyrityksiin se vastasi siirtämällä hännän reilusti sivuun. Selvästikään Ira ei enää ollut ihan niin intopiukkana kuin kahtena edellisenä päivänä. Väpällä sen sijaan innostusta riitti.




Koirat sai hoitaa asiaa itsenäisesti, ihan luomuna. Yritystä parilta ei puuttunut. Yritimme välistä vähän auttaa parhaamme mukaan. Iraa sai astumisen aikana ohjata, Väpä ei avustusyrityksiämme arvostanut. Emme ehkä osanneet auttaa koiria oikein tai yritimme auttaa liikaa tai liian vähän, lopputulos jäi hyvästä yrityksestä huolimatta vähän puolitiehen. Mutta parivalinta, se osui oikeaan.

Mikäli emme onnistuneet nyt, koirat astutetaan uudelleen Iran seuraavaan juoksuun. Tällöin koirat/avustajat osaavat toimia jo varmemmin, Väpän lanneliike on varmasti hioutunut huippuunsa. Huolimatta siitä, että koirat eivät nyt jääneet kiinni toisiinsa, on olemassa pieni mahdollisuus siihen, että Ira on tiineenä.

Kiinnostus tulevaa pentuetta kohtaan on ollut todella suurta. Hienoja  kotiehdokkaita on paljon. Kiitos luottamuksestanne! Toivomme, että tämä romanssi täyttää monta haavetta!


Tällä hetkellä jäämme jännittämään, varmistuuko tiineys. Tähän saamme vastauksen noin 4 viikon kuluttua.


KLIK Koiran astutus


Toiveistamme huolimatta Ira jäi tyhjäksi.

Koirat eivät enää kohdanneet toisiaan näissä tunnelmissa. Astutusreissun jälkeen lähisukuun osui useita vakavia sairaustapauksia, joiden vuoksi yhdessä uroksen omistajan kanssa luovuimme pentuehaaveista.

Tapahtumat olivat ensimmäinen vakava ja murheellinen osoitus siitä, miten vaikeiden perinnöllisten terveysongelmien kanssa tämä rotu painii.



Kuvat © Pia Grönroos



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti