tiistai 31. tammikuuta 2017

Eläinfysioterapia



Eläinfysioterapeutti Kirsi Piispanen ohjaa Iran liikkeitä


Iran liian raisussa menossa tulehtunutta hauisjännettä kuntoutettiin Evidensian ortopedi Hanna-Leena Terhosen tekemän ontumatutkimuksen jälkeen tulehduskipulääkekuurilla ja laserhoitosarjalla. Sen liikkumista rajoitettiin minimiin. 2 viikkoa max 10min. lenkkejä kerrallaan, josta sitten pikku hiljaa rasitusta lisäten matka normaaliin arkeen alkoi.

Kuntoutuksen tueksi Iralle varattiin aika Koirakuntosalilta eläinfysioterapeutti Kirsi Piispaselta. Koirat ovat mestareita piilottamaan kipunsa. Kolmen koiran laumaelämä vaatii koiralta hyvää fysiikkaa. Meille oli tärkeää saada tietää, että Ira on todella kuntoutunut, ennen kuin se päästetään takaisin lauman raisuihin leikkeihin.

Omiin silmiin Iran liike näytti hyvältä, mutta halusimme tähän varmistuksen ammattilaiselta.

Vastaanottoaikoja oli kaksi, joista molemmilla kerroilla koiran liikkeitä seurattiin ulkona ja sisällä.
Koiralla teettettiin erilaisia lihaskuntoharjoituksia. Liikeratoja ja lihaskuntoa testattiin koiran itse tekemien liikesarjojen avulla ja myös eläinfysioterapeutin avustamana.



Puomiradalla

Ryömien eteenpäin

Olin ihan mahdottoman iloinen siitä, miten hienosti Ira lähti tekemään töitä Kirsin kanssa! Ammattilainen osaa lähestyä koiraa oikein, mutta kyllä siinä koirankin hermorakennetta testataan. Ira eteni työpisteeltä toiselle ammattilaisen ottein.

Ensimmäisen kerran jälkeen saimme luvan lisätä liikuntaa. Kuntoutuminen oli edennyt hienosti. Syy siihen saattoi löytyä siitä, että puutuimme Iran ontumiseen heti. Toisella käyntikerralla Ira teki harjoitukset jälleen into piukassa. Pähkinäpallo nousi Iran suosikiksi! ☺









Iran liikkeet olivat vapaat, lihaksisto ja hauisjänne kunnossa. Se oli kuntoutunut hienosti! Pallojumpan lopuksi Ira hierottiin. Ira on valmis laumaelämän vaativiin haasteisiin! ☺


Hallahukan pähkinät! ☺


Kotiin me hankittiin Iran Koirakuntosalilla käyttämä pähkinäpallo, josta on tullut meidän perheen kaikkien tyttöjen suosikki.

Pallon kanssa jumpataan rauhalliseen tahtiin. Iltaruoalla on uusi merkitys ja sen arvo on korkea! Pallolle on tunkua kuin kynsienleikkuulle, osa laumasta pitää laittaa portin taakse odottamaan vuoroaan! Nämä koirat nauttivat työnteosta! Paljon! ☺

Pallo kehittää koiran lihaskuntoa, motoriikkaa ja koordinaatiota sekä alustavarmuutta! Pallo ei ole lelu eikä sitä saa jättää koiralle leikkeihin. Sitä käytetään siis aina yhdessä omistajan kanssa!


Kiitos tuhannesti Evidensian henkilökunnalle ja Koirakuntosalille Iran hyvästä hoidosta!

Koirakuntosalilla järjestetään myös luentoja ja kursseja. Kannattaa vierailla kotisivuilla! KLIK Koirakuntosali 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti