lauantai 31. joulukuuta 2016

Hyvää uutta vuotta! Godt nytt år! Gott nytt år! Happy New Year! ♥


Joulupaketit on avattu. Joulutortut syöty.

Hallahukan lauma on kirmannut sulattelemassa herkkuja.  Nyt on hyvä hetki muistella menneitä ja suunnitella tulevia. Räjäyttää taivaalle ilotulitesarja! Muunlaisia raketteja meidän lauma ei harrasta. Meidän koirat eivät pelkää, mutta niin moni eläin ja ihminen pelkää, ettei tulisi enää mieleenkään räjäyttää yhden yhtä rakettia taivaalle. Muutoin kuin näin kuvainnollisesti!

Vuoden 2016 jytky oli Peppi!




Maaliskuussa vuoden täyttävä norjalainen cardityttö on istunut laumaan kuin hansikas! Rakastan tätä koiraa! Se on hyväkäytöksinen, kiltti ja huomaavainen. Eloisa, iloinen, hellä ja suloinen. Peppi puhuu taitavasti koiraa ja sillä on kertasen hieno pelisilmä. Se on valloittanut niin Iran kuin Ripen sydämen. Meidän kaikkien!

Kolme koiraa on paljon! Voitte uskoa, on ollut väliin ihan kädet täynnä töitä. On edelleen! Siinä missä kaksi koiraa menee kuin yksi, niin hyvin yhteen Rippe ja Ira ovat hitsautuneet – kolme koiraa on edelleen kolme koiraa, ei kaksi.

Peppi on nuori ja sillä on hyvin samantyyliset intressit kuin Ripellä. Se on rohkea omien polkujensa kulkija. Iran yksinolo-opintojen suhteen vähän laistettiin, Pepin kohdalla on tehty kahta lujemmin töitä. Työ on tuonut tulosta. Pepille yksinolo ei ole ongelma.

Meidän lauma on leikkisä ja sopuisa. Jokaiselle on taattu tilaa, rauhaa, seuraa ja yksityisyyttä. On pidetty kiinni rajoista ja rakkaudesta.


Jaana Pohjolan Eläinkoulutusblogin hieno kirjoitus aiheesta:
KLIK Monikoirataloudet - huutokuorosta harmoniaan 


Rippe ja Ira ovat olleet viisaita opettajia ja minä hyvä oppilas!



Me ollaan onnistuttu hyvin! Hienoa meidän joukkue!

Melkoinen pommi oli tammikuinen tapaturma


Vaan ei niin pahaa ettei aina jotain kultareunusta!

Koirille rutiinit merkitsevät erittäin paljon. Kun rutiinit sitten heittävät häränpyllyä, siinä koetellaan kaikkien hermorakennetta. Ei vain koirien. Oli sopeutuminen pyörätuolilla kulkevaan emäntään. Tämän tämän kaatuileviin kyynärsauvoihin. Oli kipua ja huoli tulevasta. Huoli koirista.




Meitä auttoivat selviämään tilanteesta ystävät ja kylänmiehet. Sinne lähtivät, Ira ja Rippe, hyvillä mielin lenkille, ihan vieraidenkin mukaan. Hyvää tahtoa ja sopeutumiskykyä löytyi kaikilta! Olen niin ylpeä hienosti käyttäytyvistä, viisaista ja uskollisista koiristani!

Iralle ystäväksi löytyi paikallisen fb-sivun ilmoituksen avulla Hanna. Hannan ja Iran suhde on syventynyt  vuoden aikana sydänystävyydeksi, jossa herkästi toinen kaipaa toistaan.







Hanna on ollut mukana kaikessa. Ulkoiluttanut, hoitanut ja hellinyt koiria. Osallistunut koulutuksiin. Kouluttanut koiria. Organisoinut näyttely- ja koulutusharjoituksia sekä huolehtinut virallisista näyttelyjärjestelyistä. Kuvannut koiria näyttelyissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Parempaa kenneltyttöä en olisi voinut saada! Kiitos tuhannesti Hanna!

Hanna haaveilee omasta koirasta. Onnekas on se koira, se saa elää onnellisen elämän yhdessä emäntänsä kanssa! Miten helppoa on koiranpennun kanssa, kun on jo etukäteen tutustunut koiriin, niiden lajityypilliseen käyttäytymiseen ja koirien kouluttamiseen positiivisin vahvistein!

Ihan huikea alku! Ihan huikea Hanna!


2016  SWCS ry:n Erikoisnäyttely Raisiossa

Kimallussadetta taivaan täydeltä!




Raisio Erikoisnäyttely  27.8.2016
Lulubelle's Eager Explorer, Ira
NUO ERI NUK 2 SA VASERT


98 Welsh corgi cardigania ja meidän koirat sijoittuivat KAIKKI omissa luokissaan ja Irpi!
Paras narttu-kisan viitonen! WOHOO! Taas niin ylpeä tytöistä! Olen olen! Ihan huikea vuosi näiden tyttöjen kanssa!

Tämän vuoden viimeinen aamu


Pepin aamulenkki. Possunkielipaloja, kontakti- ja talutinharjoituksia. Aamuateria hajutyöskentelynä sammalmättäältä.

Iran aamulenkki. Iskän kanssa rauhallista hajutyöskentelyä. Ruoka kiposta ja hauisjänteen tulehduskipulääke ruitasta suuhun.

Ripen aamulenkki.
Laitan metsänreunassa taluttimen koulutusliivin takataskuun. Me kuljetaan kaksin lähimetsässä.
Rippe juoksee vapaana ja  nostaa haukan siivilleen. Aamiainen tarjoillaan samalpediltä. Rippe murisee mulle syvää murinaa ja hyppää antamaan suukon. Se on niin onnellinen. Minä olen niin onnellinen!


Kiitos kuluneesta vuodesta! Suuri kiitos eläinrakkaalle miehelleni! Kiitos lapsilleni Merille ja Matiakselle! Kiitos Hanna! Kiitos ystävät!

Kiitos kaikille teille lukijoillemme ja meitä kenneltyössä tukeneille!
Kiitos suurella sydämellä!

Me kiitetään ja toivotetaan teille erinomaisen hyvää ja tähtisadetta sisältävää uutta vuotta 2017!

Pia & Hallahukan Ira, Rippe ja Peppi







Kuvat © Pia Grönroos ja Hanna Uosukainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti