perjantai 13. marraskuuta 2015

Koirahieronta

Meidän Rippe kävi ensimmäistä kertaa hierojalla. Valitsimme paikaksi Katrin Koirahuoltamon.
Meille oli Katria suositeltu ja toimipiste on tässä meidän lähellä. Bonuksena on, että hänellä on itselläänkin corgeja!

Kokemus oli tosi miellyttävä.

Ensin kartoitettiin koiran liikkeitä. Rippe sai laukata ja ravata lempi pallonsa perässä.
Ripen etuliikkeet eivät ole täydelliset. Huonot ne eivät ole, mutta paremmatkin voisivat olla. Näin edelleen. Se tuntuu myös kaartavan mieluiten vasemman kautta. 
Katri halusi tietää myös koiran terveydestä, ravinnosta ja liikuntatottumuksista.

Olin jo aiemmin postitellut tietoja Ripestä Katrille, sen suhtautumisesta vieraisiin. Rippe mielellään valitsee itse, kenen se antaa koskea itseään.
Kaikki hoitotoimenpiteet se on aina antanut tehdä esim. eläinlääkärissä käydessämme. Mikään hankala tai aggressiivinen asiakas se ei siis ole. Pidättyväinen se on. Ja ihmisten suhteen vähän valikoiva.

Tilan antaminen koiralle tai se, ettemme lähesty koiraa ollenkaan, ei ole meille ihmisille helppoa. Uuden koiran kohdatessamme juurikin näin tulisi toimia.



Nyt Ripelle annettiin tilaa ja rauha tutustua uuteen tilanteeseen. Pian se huomasikin, että ollaan tekemisissä mukavan ihmisen ja asian kanssa. Ja onhan se mammakin mukana. Minä sain toimia tyynynä.

Hieronnassa koiran lihaksisto käydään kattavasti läpi. Ripellä on kehossaan valeraskauden tuomia muutoksia, turvotusta ja nestettä. Tämä otettiin käsittelyssä huomioon.


Katri Ilves/ Katrin Koirahuoltamo


Pientä nahkeutta lihaksissa oli kauttaaltaan. Tämä on kuulemma täysin normaalia, koirilla, joita ei ole aikaisemmin hierottu.

Oikealta puolelta rintarangan ja lannerangan liittymäkohdasta löytyi lihaskireyttä. Rippe lähti kiertämään minua vasten ja laittoi jumit piiloon. Se vaihtoi asennon kahdesti. Hieronta-aluetta levennettiin ja kevennettiin.

Rippe rentoutui käsittelyssä täysin. Se sulki silmänsä nautinnosta ja sen pää painoi jalkaani vasten – paljon. Lopulta myös kipeä alue saatiin käsiteltyä ja kireys hellitti.

Ripelle hieronnasta tulee nyt ilman muuta uusi harrastus. Ennalta ehkäisevä lihashuolto on aina parempi vaihtoehto kuin ongelmien hoitaminen. Rippe on aina liikkunut paljon vapaana vaihtelevissa metsämaastoissa. Sen lihaskunto on varsin hyvä. Haluan pitääkin sen sellaisena. 

Nyt jäädään seuraamaan hieronnan tuloksia. Ripelle varaillaan jatkoja myöhemmin.
Seuraavaksi käsittelyyn pääsee Ira. Irpin lihaskunnossa tuskin on mitään vikaa. Sen liikkuminen on vaivatonta, mutta väliin pentumaiseen tapaan varsin raisua. Iran kohdalla haemme oikeastaan välillisiä vaikutuksia, lihashuollon lisäksi.  Se toivon mukaan kykenee rauhoittumaan aloilleen sekä rentoutumaan käsittelyssä.  Samalla kehittyy myös Iran kyky olla toisen ihmisen käsiteltävänä.



Koirahieronnasta jäi tosi positiivinen fiilis.  Saimme kotiin vielä venyttelyoppaan ja kirjallisen hierontaraportin.
Hieronnan jälkeen  kävimme pienellä kevyellä lenkillä. Lenkin jälkeen Rippe kävi nukkumaan. Se kuorsaa tuossa vieressäni nautinnollisesti ihan reporankana! Rippe saa nyt rauhassa palautua.
Irakin nukkuu. Siitä on aina niin jännittävää olla hetkikin erossa Ripestä.

Näyttää hyvälle!



Reetalle ja Penalle suuret kiitokset vinkistä ja suosituksista!☺


14.11.2015

Rippe nukkui lähes koko eilisen loppupäivän. Sen nesteet lähtivät niin hyvin kiertoon, että sillä näkyi illasta ihan selkeä uuma, jota valeraskaudesta johtuvan turvotuksen vuoksi ei ole näkynyt.
Aamusta Rippe oli tosi virkeä. Perinteiseen tapaansa se venytteli pitkään ennen liikkeelle lähtöä.

Tuskin vain pelkkää kuvitelmaa, aamulenkillä sen askel näytti kevyeltä ja vaivattomalta, kauniilta! ☺

Olen näkemästäni tosi iloinen! Kiitokset Katrille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti